Een gevel reinigen, hoe doet u dat?

Voor de meeste werkzaamheden in en om het huis, is het meestal niet nodig om een expert erbij te halen. U kunt het meestal namelijk best zelf doen en dat bespaart ook nog eens geld! Een goed voorbeeld is om een stuk van uw gevel te reinigen of te renoveren. Dit hangt echter wel af van de situatie en hoe handig u bent. Veel gereedschap en andere middelen kunt u huren bij een verhuurcentra. Ook kunt u indien nodig chemicaliën inkopen. Weet echter wel zeker dat u in staat bent om deze klussen tot een goed einde te brengen.

Vervuiling

Het eerste wat u doet is onderzoeken wat voor vervuiling het is. Hoe ziet de vervuiling eruit? Hoe ruikt het? Is er een fabriek in de buurt? Of een snelweg? Hebben andere woningen dezelfde soort vervuiling? Zijn die al gereinigd? Wat was dan de oorzaak van die vervuiling? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u de behandeling ook beter bepalen. Ook weten de gevelreinigers dan sneller wat ze moeten doen en kunnen zij meteen aan de slag.

gevelwerken

Bepaal welke methode het beste is.

Er zijn veel verschillende methodes om uw gevel te reinigen. Probeer de mogelijkheden op een klein stukje van uw gevel. Zo kunt u zien welke het beste voor u werkt. Dit kan echter wel een duur plaatje worden, aangezien de benodigdheden wel allemaal gehuurd moeten worden voor korte tijd.

Bepaal tijdens het zoeken naar de methode ook tot hoever u wenst te reinigen. Wilt u enkel de ergste vervuiling verwijderen en zo relatief weinig schade aanbrengen? Dan kunt u bijvoorbeeld een borstel gebruiken.

Professioneel reinigen, welke opties zijn er?

Er zijn drie soorten professionele reinigingen.  Hieronder zitten ook weer verschillende typen gevels en vervuiling. De soorten reiniging zijn:

Helaas is er geen vaste prijs vast te stellen voor de professionele behandeling. Daarom gaan we uit van een gemiddelde prijs.

  • Gemiddeld kost stoom reinigen 6 Euro per m2
  • Chemische reinigen € 16 euro per m2
  • Zandstraling € 16 euro per m2.

Meer informatie over gevelreiniging prijzen.

Hoe reinig ik zelf mijn gevel?

Om kosten te besparen kunt u het beste beginnen met een hogedrukspuit. Zorg er wel voor dat de gevel niet beschadigd wordt door de harde straal van de hogedrukspuit en denk om uw eigen veiligheid. Bedenk ook hoe u de bovenste delen van de gevel het beste kunt bereiken? Hoeveel tijd gaat het u kosten? Is het echt veilig?

Contact?

Voor overige vragen, kunt u het beste contact opnemen met de gevelreiniger bij u in de buurt. Via RV Construct gevelwerken komt u direct in contact met een stielman bij u uit de buurt.