Alles over buitenschilderwerken

Een binnenschilder is ons allemaal wel bekend. Een nieuw kleurtje op de muur of de kozijnen weer een opfrisser geven. Maar wat als er buiten iets geschilderd moet worden? Wie pakt dat aan en hoe gaat dat in zijn werking? 

Wanneer is buitenschilderwerk nodig? 

De beste tijd om buiten aan de slag te gaan met verf is tussen april en oktober. Wanneer het te koud is kan verf namelijk bevriezen. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om in de winter te schilderen, en het heeft zelfs een aantal voordelen. Toch blijft de lente en zomer het best.
In hebt in deze tijd namelijk minder last van luchtvochtigheid en hierdoor blijft de verf langer goed. 

Hiernaast wordt er vaak als tip meegegeven om elke vijf jaar het buitenschilderwerk te laten onderhouden. Dit is omdat de voorwerpen die geschilderd worden hierdoor goed blijven. Verf heeft namelijk niet alleen een gave om iets een andere kleur te geven. Er zitten veel meer voordelen aan verf. Sommige verf kan zelfs isoleren en het helpt om de kwaliteit van jou huis te beschermen. 

Soorten buitenschilderwerken 

Er zijn verschillende werken die je kan laten schilderen buiten. Wie je daarvoor moet inhuren kun je vinden op https://www.de10beste.be/schilders/buitenschilderwerken/. De soorten buitenschilderwerken zijn onder andere: 

  • De gevel. Dit heeft misschien wel het meeste onderhoud nodig van alles. Door het om de zoveel jaar opnieuw te schilderen zorg je dat kwaliteit behouden wordt en blijft het een frisse look houden. 
  • Schutting. De schutting heeft net als de gevel veel onderhoud nodig. Het krijgt te maken met veel verschillende weersomstandigheden. Denk hierbij aan regen en harde wind. Door de schutting te onderhouden blijft ook deze goed op de lange duur. 
  • Deuren en kozijnen. Buitendeuren en kozijnen moeten ook om de zoveel tijd onder handen genomen worden. Een nieuw verfje kan veel doen op dit gebied. 
  • Dakgoten. Kapotte dakgoten kunnen zorgen voor veel schade aan het dak en daarom is het belangrijk dat deze goed onderhouden worden. Het moet wel goed gedaan worden, omdat een onervaren schilder tijdens het schilderen meer kwaad kan doen dat goed.