Keuken schilderen: dit zijn de kosten

Een keuken schilderen kan heel veel doen voor je interieur, en het is relatief simpel. Zo kun je dus op een makkelijke manier zorgen voor vernieuwing! Maar wat zijn de kosten hiervan? 

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij het schilderen van je keuken kun je aan verschillende dingen denken. Je kunt er voor kiezen de muren of het plafond aan te maken, maar ook de keuken zelf kun je een kleurtje geven. Zo kun je de keukendeurtjes of de fronten verven.  Hieronder vind je een uitgebreide lijst met mogelijkheden. 

De gehele keuken schilderen 

Wanneer je er voor kiest de gehele keuken aan te pakken schilder je dus niet alleen de muren maar ook de keuken zelf. Je kunt er voor kiezen meerdere kleuren hiervoor te gebruiken, wit te combineren met een andere kleur, of alles in dezelfde kleur te doen. 

Gehele keuken… Prijs 
… exclusief deuren en plafond € 450,- tot  € 800,- 
… inclusief deuren en plafond € 1500,- tot  € 3000,-

Verschillende onderdelen schilderen

In plaats van de gehele keuken kun je ook specifieke onderdelen van je keuken laten schilderen. Je hebt daarbij een aantal verschillende keuzes waar je uit kunt kiezen. 

Onderdeel Prijs 
Keukendeurtjes € 40,-  tot € 70 
Fronten € 19,- tot € 78,-
Het schilderen van de keukendeurtjes en fronten is relatief simpel op het moment dat je te maken hebt met een houten keuken. Heb je een ander soort materiaal? Dan moet er van tevoren goed gekeken worden naar welke soort verf daar het beste bij past. 
Plinten € 13,- tot € 25,-
Koelkast€ 55,- tot € 90,- 
De koelkast schilderen is waarschijnlijk niet iets wat je elke dag hoort of ziet, en toch kan het een hele leuke toevoeging zijn in je keuken. Ook hierbij is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar het type verf wat nodig is.